Je bent ploegbaas, teamleider of bedrijfsleider en je bent op zoek naar praktische ondersteuning. 
Dan zijn de spar – en coachgesprekken iets voor jou.

Sparren/ Coachen

Bij deze gesprekken ligt de focus helemaal op jouw groei. Ik leer je beter omgaan met de mensen waaraan je leiding mag geven. En hoe je de kwaliteiten van jezelf en je team kan versterken. Planning en structuur, luisteren, vragen stellen en antwoorden op waarde schatten zijn onmisbare vaardigheden. Ook kan ik je helpen met het ontwijken van misschien wel de grootste valkuil van leidinggevenden die vakinhoudelijk goed op de hoogte zijn; altijd antwoord geven en veel (alles?) zelf doen. 
Persoonlijke groei begint altijd bij bewustwording. Ik ga niet liegen; dat is soms best pittig. Ik houd je een spiegel voor en help je niet effectieve patronen te ontdekken en doorbreken. 
· Hoe geef ik leiding aan vakmensen? 
· Hoe zorg ik dat ik geaccepteerd word als leidinggevende? 
· Hoe geef ik kritiek aan mijn team? 
· Hoe zorg ik dat mijn team gemotiveerd is – en blijft? 
· Hoe ga ik om met conflicten op de werkvloer? 
· Wat is mijn persoonlijke leiderschapsstijl? 
· Wat zijn mijn valkuilen en hoe leer ik die te omzeilen? 

Jouw vragen

Is dit voor jou?

Je bent een techneut of vakmens die ook leidinggeeft of op het punt staan dat te gaan doen.
Je bent goed in je vak en wilt daar graag mee bezig blijven, maar een stap maken om jezelf te blijven uitdagen is ook fijn.
Je vakkennis zal je in die nieuwe rol zeker helpen en tegelijkertijd kan het je ook enorm in de weg zitten.
Leidinggeven gaat voor een groot deel over mensen. Een aspect dat tijdens vakopleidingen niet of nauwelijks aan de orde komt. Of je die mens nu zelf bent of dat het je teamleden zijn. 
Mensenkennis en inzicht in hoe wij functioneren is echt nodig om van je rol lol en voldoening te hebben. Je snapt dat je dit nodig hebt en ook dat het zal bijdragen aan het succes, maar waar je moet beginnen is nog onduidelijk. 
We gaan in gesprek. Moeilijker kan ik het niet maken. Hoe vaak en hoe lang hangt af van wat je nodig hebt. 
 
Het begin ligt wel vast. Goede spar- en coaching gesprekken lukken alleen als er een goede klik is. Daarom vind ik een goede kennismaking heel belangrijk. Voor die kennismaking nemen we tot 2 uur de tijd en dat is altijd gratis en vrijblijvend. 

Als we daarna besluiten samen aan het werk te gaan, beginnen we met een startgesprek waarin ik jou en je context beter wil leren kennen. Dat zal 2 tot 3 uur in beslag nemen. Vanaf dat moment doen we wat nodig is.

Wat gaan we doen?

Ik heb het genoegen gehad om verschillende gesprekken met Lindsie te voeren. Zo heb ik haar coachingsaanpak ervaren en dat heb ik zeer gewaardeerd. Een gesprek tussen twee personen. Geen aannames, geen oordelen. Ze luisterde echt. Als een medereiziger die mij wees op de dingen die ik niet zag, de ontbrekende schakels. Omdat Lindsie weet hoe ze die schakels moet verbinden.

Jack

Wat heb je er aan?

  • Inzicht in je kwaliteiten en struikelblokken. Hoe je het beste in jezelf en je team naar boven haalt. Over wat je beperkt om de stappen te nemen die nodig zijn om verder te kunnen komen. 
  • Tijdswinst door een betere workflow. Je leert met minder doen meer resultaat te behalen. Ik leer je ook te stoppen met micro-managen, dat scheelt ook veel tijd.  
  • Meer overzicht, waardoor je ontspannener en effectiever leiding gaat geven en minder stress ervaart, op de werkvloer én daarbuiten. 
  • Feedback en een sparringpartner met jarenlange ervaring in leidinggeven aan vakmensen. 
  • Zelfvertrouwen. Het gevoel sterker in je rol als leidinggevende te staan. 
  • Last but not least; concrete acties – want door alleen met mij te praten gebeurt er niets- ik ga je helpen er echt iets mee te doen! 

"Ik wil het wel, maar ik heb eigenlijk geen tijd"

Dan is het duidelijk wat we als eerste te bespreken hebben 🙂

Ook voor leidinggevenden is het mogelijk om te ervaren dat er tijd genoeg in een dag zit! Ik help je de hoofd- van de bijzaken te scheiden en tegen de juiste dingen ja en vooral ook nee te zeggen. Ik leer je ook hoe je zorgt dat je team zonder problemen zelfstandig kan werken.

"Ik weet niet precies wat ik ermee wil bereiken"

Dat snap ik. Het is ook lastig om heel concreet te omschrijven wat er gelukt is als het gelukt is. Je hebt nu misschien vooral het gevoel dat je overloopt, het niet onder controle hebt of je voelt extreme haast of stress. Het is een prima begin om te werken naar een gevoel van overzicht, controle en ontspanning. Van daaruit is het veel makkelijker om vooruit te kijken naar wat er nog meer mogelijk is.

Maak een afspraak

Vooral als je niet precies waar je wilt beginnen. Of als je je afvraagt of dit voor jou is.

Dat is precies het juiste moment om te bellen of mailen. Samen krijgen we zeker helder waar het precies om gaat. En of ik de juiste gesprekspartner voor je ben.

Na de kennismaking bepalen we of we samen aan het werk willen en vertel ik je wat dat gaat kosten. Beslissen hoeft zeker niet ter plekke. Je kunt er rustig over nadenken.

Laden...