Blog

Wat doe jij?

[one_half]

Spiegelbeeld

[/one_half]

Het proces dat ik begonnen ben is heel leuk en leerzaam, maar stiekem ook rete-eng. Ik begin voor mezelf, zeg maar. Maar waar te beginnen weet ik eigenlijk niet. En waar het eindigen zal al helemaal niet!

Het idee of, zoals dat heet, de toegevoegde waarde staat als een huis. Al zeg ik het zelf. Ik kan er mijn passie en ervaring in kwijt en geloof enorm dat het nodig is. Dat vertelt diezelfde ervaring me.

En toch. Om mij heen zie ik zo weinig mensen die bewust blijven leren en ontwikkelen. Mensen die wel op zoek zijn naar een oplossing voor gedoe, maar vaak zichzelf niet als onderdeel daarvan zien. Natuurlijk is het makkelijker om te wijzen naar HR of door te sturen naar een externe consultant. Maar duurzaam is het allerminst. Zoals ze in het Engels zeggen it will come back to bite you.

Dat raakt me op twee manieren; ik denk oprecht dat gedoe waar je bij betrokken bent altijd opgelost kan worden, als je begint bij jezelf. En dat is waar ik mensen mee wil helpen, als het even kan als broodwinning. Twee zaken dus die nogal dichtbij komen. Twee zaken ook die gaan over geduld, reflectie, eerlijkheid en mijn eigen leerproces. Als je dan het gevoel hebt dat niemand er op zit te wachten, dan heb je wel eens een dipje.

Ik zie dat er massaal wordt ingeschreven op, soms behoorlijk dure, seminars en lezingen, maar dat weinigen er daarna werkelijk mee aan de slag gaan. Al is het maar op heel kleine schaal. Ik zie mensen die veel te zeggen hebben over alles, zeg maar klagen en zeuren, maar ondertussen niets doen om zelf een bijdrage te leveren aan het blijven leren en verbeteren.

Misschien moet ik het dus gewoon vragen. Waarom kiest iemand (jij?) ervoor om de verantwoordelijkheid voor gedoe buiten zichzelf te leggen? Wat levert je dat op? En wat lost het op?

De volgende vraag is wat je nodig hebt om wel verantwoordelijkheid te nemen. Om jezelf te zien als onderdeel van oplossingen. Om te blijven leren en ontwikkelen. Wil je me dat laten weten?

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.