Blog

Wat doe jij? (2)

Waar spreken we af?Dat ik alles lees wat los en vast zit als ik de kans krijg is misschien al duidelijk. Daar horen ook stukken bij op mooie platforms als Nieuw Organiseren en Slow Management.

Dat ik organiseren meer mensgericht wil maken, probeer ik duidelijk te maken met deze site en blogs. Uiteindelijk bestaat ook de traditionele hark uit mensen. Mensen met wensen, angsten en verlangens.

Wat mij opvalt, is dat in stukken over anders organiseren het vaak gaat over zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en andere (semi)overheidsinstellingen. Alle andere, overwegend commerciële, bedrijven blijven oorverdovend stil. Of ik kijk niet goed natuurlijk.

Waar is het MKB? In Nederland zijn dat alleen al ongeveer een miljoen bedrijven. Natuurlijk zitten daar hele kleintjes bij, die niet anders doen dan innovatief en flexibel organiseren, simpelweg omdat dat de enige manier is. Maar hoe zit het met de middelgrote bedrijven? Van 50 tot zeg 200 mensen. Daar is een hoop te organiseren.

Ik zie het middenkader van juist die bedrijven als mijn ideale klant. Niet iemand met CEO ambities of Raad van Bestuur wensen, maar gewoon met je voeten in de modder leiding geven aan een team of project. De meewerkende voormannen en -vrouwen. Mensen met alledaags gedoe dat je krijgt in bedrijven die continue bezig zijn de klant zo goed mogelijk te helpen.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van jullie. Wat kom je tegen? Hoe ga je daar mee om? Hoe houd je jezelf scherp en up to date? Waar haal je verhalen vandaan om jezelf en collega’s te inspireren? Hoe word je ondersteund in je rol en je leerproces?

Heel veel vragen, waarbij ik natuurlijk in mijn achterhoofd houd dat ik juist daarbij kan en wil helpen. Waar komen jullie samen? Waar lezen jullie artikelen? Waar wil je mij tegenkomen?

Vragen nav deze blog?

Bel of mail me gerust! Ik help je graag verder. 06 51404037 of lindsie@vakkundigleidinggeven.nl

Meer blogs

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »