Over mij

Over mij

Er is veel interessants en leuks in de wereld. Ik hou er van om het allemaal te volgen, er over te leren en mijn gedachten erover te delen. In een gesprek met iemand (zakelijk en privé) komen er altijd een aantal associaties op die ik wil noemen. Tips om te lezen, te kijken, iemand te bellen. Hoe dat gebeurd, geen idee. Maar uit zetten kan ik het niet.
 

Sinds ik Vakkundig Leidinggeven ben begonnen, heb ik gemerkt dat alles wat ik heerlijk vind om te doen bij elkaar komt. Deze zijn onder drie noemers te vatten: Zelf doen, Samen doen, Meedoen. 

Zelf Doen staat bij mij voor alles wat ik lees, kijk en luister en van commentaar en gedachten voorzie. Ik giet het in een eigen format en maak het praktisch, iets waar je direct mee aan de slag kunt. Voor mensen die net zo nieuwsgierig zijn als ik en graag blijven werken aan hun ontwikkeling.

Samen Doen is voor mij precies dat wat het zegt. Samen sparren, kletsen, brainstormen over wat er speelt en hoe je dat het beste aan te pakken. Beschikbare tools vinden en bekijken hoe die goed in gezet kunnen worden. Stoffige leiderschapsliteratuur praktisch maken. Dat soort dingen. Ik ben je sparringpartner en help je verder als Zelf Doen even niet lukt.
 
Meedoen houdt in dat ik tijdelijk mee mag draaien in een project of bedrijf en zo goed kan kijken en luisteren. Als ervaringsdeskundige buitenstaander vraag ik me al snel, hardop, allerlei dingen af en beginnen bij mij de ideeën te stromen. Ideeën die ik vervolgens graag samen met de betrokkenen wil onderzoeken en uitwerken. Tijdens de uitvoering van die ideeën blijf ik graag als sparringpartner aan de zijlijn betrokken.

Mijn drijfveren

De lijn die ik in deze manier van werken zie zijn de thema’s die steeds terugkomen.
 
Het vak leidinggeven. Simpelweg omdat het succes van een bedrijf, een team of een persoon daar voor een heel groot deel van afhangt.
De techniek en industrie. Ik hou van de makers die dit land rijk is, van de mensen die van niets iets kunnen maken. Mooie dingen kunnen maken. 
 
In beide thema’s ben ik steeds op zoek naar vakmanschap. Voor Welding Academy hebben we daar de kenmerken “blijven leren”, “doorzetten” en “plezier hebben” aan gehangen. Mijn doel is deze drie kenmerken op de voorgrond te plaatsen en te houden. Dan gebeuren er mooie dingen!

Mijn ervaring

Ik heb 16 jaar in diverse rollen in de intern transport wereld gewerkt. Altijd in de sales en marketing kolom; van verkoopbinnendienst, ERP Sales en CRM verantwoordelijke voor Europa en marketing conceptontwikkeling zoals markt- en klantsegmentatie. Ik heb direct en indirect leiding gegeven, in de Nederlandse en Europese organisatie. Mijn directe team bestond uit mensen uit diverse landen (o.a. Polen, Nederland, Zweden en Duitsland). Leidinggeven op AFSTAND was dus een gegeven. In mijn rollen in de Europese organisatie en als zelfstandig ondernemer (sinds 2015) heb ik geleerd mijn TIJD zo effectief mogelijk te gebruiken. Productiviteit, planning en focus zijn een tweede natuur geworden, die ik naar behoefte kan aanpassen en bijstellen. Het kwam mijn plezier en effectiviteit als leidinggevende en als ondernemer ten goede. Mee kunnen bewegen en toch in de richting van de doelstellingen blijven bewegen.
 
Mijn begin als leidinggevende was geheel gebaseerd op mijn vakkennis. Daar heb ik geleerd dat het ervoor zorgt dat je serieus genomen wordt en dat je een enorm risico loopt om alles zelf te doen. Het was regelmatig lastig. Dat heeft gezorgd dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling serieus ging aanpakken. De echte invloed die ik heb is op mezelf, tenslotte.
 
Genoeg over mij! Hoe is het met jou? En waar mag ik je mee helpen? 

Ik doe het zelf

Mijn blogs, het Vakblad Leidinggeven en gratis downloadbare spiekbriefjes om zelf aan de slag te gaan.

We doen het samen

Als we samen aan het werk gaan loop ik een tijdje met je mee. Het is een beetje sparren en een beetje meewerken.