Spiekbriefje

Moet ik dit nu doen?

Wat is het?

Een spiekbriefje om overzicht aan te brengen in alles wat er op je bord ligt. Als je eigenlijk altijd te druk bent, kan dit je helpen om dingen te stoppen, te delegeren, uit te stellen of niet meer te doen.

Hoe gebruik je het?

Plak de eerste pagina ergens in het zicht. Hoe vaker je het ziet hoe beter. 

Stel jezelf bij iedere nieuwe taak of actie de vijf vragen. Door de klemtoon steeds te veranderen, veranderd de betekenis van de vraag. Kijk maar op pagina 2 van de download. Hou dit een week of twee vol, zonder verder te analyseren. Na die twee weken bekijk je de resultaten. 

Als je heel vaak “nee” op één of meerdere vragen antwoord kun je gericht actie ondernemen.

Heel vaak “nee” op vraag 2? Je dingen aan het doen bent die eigenlijk door iemand anders gedaan kunnen of moeten worden. Tijd om te delegeren. 

Bij vraag 3 en 4 gaat het over planning en prioriteit. Wie is er de baas over jouw tijd? Vaker nee zeggen en meer structuur in je planning aanbrengen zullen helpen.

Gebruik de aanvullingen op pagina 2 om dieper te analyseren waar verbetering te halen valt. Pak het vervolgens taak voor taak aan.

Wat heb je er aan?

Dat je de dingen aan het doen bent die je hoort te doen. Misschien begon je ooit alleen en deed je alles zelf. Als je nu met 10, 30 of 100 mensen bent, is het niet meer dan logisch dat je niet meer alles zelf doet.

Het helpt je taken los te laten en geeft daarmee rust en overzicht.

Moet ik dit nu doen?