Meewerkend Adviseur

Voor MKB ondernemers met plannen
En geen tijd om ze uit te voeren

Is het wat voor jou, een meewerkend adviseur?

Je bent ondernemer. Directeur/eigenaar van een technisch MKB bedrijf. Je hebt wensen, doelen en problemen. Je weet als geen ander hoe frustrerend het kan zijn om daar steeds geen tijd voor te hebben. Om nog niet te spreken over het geld dat het mogelijk kost. Dan is een meewerkend adviseur wel wat voor jou. 
 
Dus je belt mij. We gaan in gesprek over wat je wilt bereiken of wat er opgelost moet worden. Ik onderzoek en luister. Daarna stel ik voor hoe we het gaan aanpakken. Daarmee ga ik aan de slag, uiteraard in overleg en samenwerking. Ik geef dus advies en ik voer het uit. 
 
Dat doe ik in de vorm van een abonnement. Dan weet je altijd waar je aan toe bent, wat betreft tijd en kosten. Je kunt vooraf uitrekenen of het halen van dat doel of het oplossen van dat probleem meer oplevert dan wat je abonnement kost. Bovendien scheelt het mij een heleboel administratie. Tijd die ik voor mijn klanten kan inzetten. 
 
Stap 1 is altijd kennismaken. Daar neem ik graag de tijd voor en het is altijd gratis. Dus bel of mail me gerust als je geïnteresseerd bent. Misschien is er pas over een jaar iets waar ik bij kan helpen, misschien al volgende maand. Of ik verbind je met iemand die de expertise heeft om jouw vraagstuk op te lossen.

Bellen

Laat een bericht achter als ik niet opneem.

E-mailen

Je krijgt binnen 48 uur antwoord.

Vertel me eerst wat een meewerkend adviseur doet

Als directeur van een MKB bedrijf in een technische bedrijfstak heb je vast een lijstje met dingen die je heel graag zou willen aanpakken. Als je er de tijd voor had. Want het is jouw bedrijf en er is zoveel waar jouw tijd en aandacht bij nodig is. Terwijl je ook weet dat een nieuwe of opgefriste website goed is voor je reputatie en je meer leads en klanten gaat opleveren. Dat een beter plan voor je employer branding meer goede sollicitanten zal aantrekken. Dat beter (nee, niet meer) intern communiceren iedereen tijd zal opleveren, die dan weer aan producten en klanten besteedt kan worden. Dat het fantastisch is dat je subsidie kunt krijgen voor opleiding en ontwikkeling van je mensen, maar dan moet je wel weten hoe en waar het in te zetten. 
 
Er is onderzoek nodig naar wat er kan of al bestaat. Er is een plan nodig voor hoe het bij jullie kan of moet werken. Er is ondersteuning nodig om het uit te voeren. Ik doe alle drie die dingen. Ik neem het voortouw en schakel met jou en je organisatie zoals nodig. Afhankelijk van de fase waar we in zitten. 
 
Daarom dus meewerkend adviseur. Ik blijf gedurende het hele proces betrokken.

Een praktijkvoorbeeld.

Bij bedrijf X hebben ze een prima projectmethode. Alleen gebruikt eigenlijk maar één afdeling die methode. En dat is jammer, want projecten in andere delen van de organisatie gaan niet zo goed als zou kunnen. Ze stagneren, gaan over budget of lopen soms zelfs op niks uit.

De vraag aan mij is of ik kan helpen om de methode goed onder de aandacht te brengen van iedereen die werkt met of in projecten. Het liefst in de vorm van leessessies of colleges.

Op basis van een aantal gesprekken en de beschikbare informatie over de methode heb ik een voorstel gemaakt voor inhoud, planning, (interne) sprekers, voorbereiding enzovoort. Ik manage de planning, schrijf teksten voor de uitnodigingen, ondersteun de sprekers bij de voorbereiding en haal feedback op na de colleges. Ik organiseer de evaluatie met de sprekers en opdrachtgevers. Dat laatste zal de input zijn voor een mogelijk vervolg per afdeling.

Een abonnement houdt in dat er tijd van mij voor jou en je bedrijf gereserveerd is. Afhankelijk van het abonnement is dat 8, 16 of 24 uur per maand. Daardoor kan ik gang maken, want ik heb geen afleiding van dagelijkse beslommeringen. Bedenk wat je allemaal kunt doen als je 8 uur ongestoord aan één thema kunt werken? Dat dus. Focus.

Een abonnement geeft mij ook de vrijheid om een stap extra te doen, die niet altijd op een urenspecificatie te vatten is. Een handig contact in mijn netwerk. Een slimme methode die ik bij een ander bedrijf tegenkom. Ik voel me vrij om steeds die verbindingen te leggen, die het voor jou nog waardevoller te maken.

Wat kost dat?

Er zijn drie abonnementen die allemaal een looptijd hebben van 12 maanden. 

Je hebt waarschijnlijk een kleiner abonnement nodig dan je misschien denkt (ja, dit is nog steeds mijn verkooppagina🙂). Als je bijvoorbeeld kiest voor Premium, dan ga ik 24 uur per maand met volle focus voor je aan het werk. Kun je een stroom van informatie, vragen, voorstellen en acties aan? Heb je daar tijd voor en zin in? Net zo belangrijk, zitten je medewerkers daar op te wachten? Of heb je liever een beetje minder, terwijl het wel vooruit gaat? Want dat is de meest gehoorde feedback van klanten; zonder dat het irritant wordt, zit er gang in en is er vooruitgang.

Standaard

Circa 8 uur per maand

Plus

Circa 16 uur per maand

Premium

Circa 24 uur per maand
Voor alle abonnementen geldt:
Exclusief btw en reiskosten, facturatie in de eerste week van de maand en betalingstermijn 14 dagen na factuurdatum. Een abonnement wordt niet automatisch verlengd. Mijn algemene voorwaarden zijn op alle abonnementen van toepassing. 
 

De voordelen op een rij

  • De langere looptijd geeft mij de kans jou en het bedrijf echt te leren kennen – daardoor kan ik steeds beter en echt op maat advies geven en meewerken
  • Advies en ondersteuning op diverse onderwerpen – ik kan mijn kwaliteiten als generalist maximaal inzetten
  • Jij bent nog steeds de beslisser – ik zal nooit tot uitvoering overgaan als we geen overeenstemming hebben bereikt over hoe en wat
  • Toegang tot mijn netwerk – waarbij ook het leggen van nieuwe contacten voor jou / jullie inbegrepen is
  • Ongevraagd advies, tips en trucs – als ik nieuwe dingen leer, hoor of lees dan profiteer je daar van mee
  • Onbeperkt telefonisch en e-mailcontact – binnen de grenzen van het redelijke en billijke
  • Vaste en dus voorspelbare kosten per maand

Is er ook een addertje?

Nee, er zijn geen addertjes. Wel mijn algemene voorwaarden (die ik je op verzoek graag toestuur) en een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. 

  • Communicatie is verplicht. Over afspraken, beslissingen, noodzakelijke (achtergrond) informatie enzovoort. Ik hou van effectieve communicatie. Onze tijd is tenslotte kostbaar. Maar zonder communicatie loop ik vast.
  • Ik verwacht professionaliteit van de mensen waar ik mee samenwerk. Afspraken nakomen, taken- en tijdmanagement in ieder geval redelijk op orde. Anders komen we nergens.
 
Als deze twee zaken je verbazen….. Dat begrijp ik. Helaas kom ik toch vaak oorverdovende stiltes, onbeantwoorde vragen en ja-zeggen-en-nee-doen tegen. Nooit met opzet, vaak vanuit gewoonte. Ik prefereer een eerlijk nee of bijvoorbeeld een latere opleverdatum, zodat het voor iedereen prettig werken is. 

Wil je het hier wel eens over hebben?

Neem vooral contact op. Nogmaals, ik vind een goede kennismaking belangrijk. Als we gaan samenwerken, doen we dat voor langere tijd. Dan is voldoende tijd nemen voor het kennismaken niet meer dan logisch.

Bellen

Laat een bericht achter als ik niet opneem.

E-mailen

Je krijgt binnen 48 uur antwoord.