Blog

Leidinggeven is een paradox

Na een gesprek met een teamleider bij een metaalbedrijf schreef ik dit op LinkedIn;

Ok, dus je geeft leiding aan vakmensen. Aan een team waar je misschien zelf deel van was. Hun vak is ook jouw vak. Een geweldige en moeilijke positie. 
 
Moeilijk? Je weet precies hoe het werkt. Wat ze doen en wat ze niet doen. Wat ze verkeerd doen ook. Hoe kan dat nou moeilijk zijn? 
 
Het is moeilijk omdat je in een paradox bent gestapt. Een wat? Een paradox. 
 
Als leidinggevende is het cruciaal dat je snapt wat je team doet en wat het werk inhoudt. Het is net zo cruciaal dat je je er zo min mogelijk mee bemoeit. Dat is de paradox. Je moet het snappen en je moet het loslaten. 
 
Je moet het snappen om bijvoorbeeld antwoorden op door jouw gestelde vragen op waarde te kunnen schatten. Als een leidinggevende niets weet van het werk is het voor een team heel makkelijk hem of haar met een kluitje het riet in te sturen. 
 
Je moet het loslaten om niet in micromanagement en alles zelf doen te belanden. Daar heb je niet alleen geen tijd voor, het is vooral een ongelooflijk signaal van wantrouwen naar je team. Als een team wantrouwen ervaart gaat de vaart eruit en de betrokkenheid omlaag. Ze zullen letterlijk wachten, want “de manager” zal het wel beter weten. 

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.