Blog

Leidinggeven is een paradox

Na een gesprek met een teamleider bij een metaalbedrijf schreef ik dit op LinkedIn;

Ok, dus je geeft leiding aan vakmensen. Aan een team waar je misschien zelf deel van was. Hun vak is ook jouw vak. Een geweldige en moeilijke positie. 
 
Moeilijk? Je weet precies hoe het werkt. Wat ze doen en wat ze niet doen. Wat ze verkeerd doen ook. Hoe kan dat nou moeilijk zijn? 
 
Het is moeilijk omdat je in een paradox bent gestapt. Een wat? Een paradox. 
 
Als leidinggevende is het cruciaal dat je snapt wat je team doet en wat het werk inhoudt. Het is net zo cruciaal dat je je er zo min mogelijk mee bemoeit. Dat is de paradox. Je moet het snappen en je moet het loslaten. 
 
Je moet het snappen om bijvoorbeeld antwoorden op door jouw gestelde vragen op waarde te kunnen schatten. Als een leidinggevende niets weet van het werk is het voor een team heel makkelijk hem of haar met een kluitje het riet in te sturen. 
 
Je moet het loslaten om niet in micromanagement en alles zelf doen te belanden. Daar heb je niet alleen geen tijd voor, het is vooral een ongelooflijk signaal van wantrouwen naar je team. Als een team wantrouwen ervaart gaat de vaart eruit en de betrokkenheid omlaag. Ze zullen letterlijk wachten, want “de manager” zal het wel beter weten. 

Vragen nav deze blog?

Bel of mail me gerust! Ik help je graag verder. 06 51404037 of lindsie@vakkundigleidinggeven.nl

Meer blogs

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »