Blog

Hoezo, “Praat eens met Lindsie”?

Mijn bedrijf begon met de naam “Praat eens met Lindsie”. In dit blog lees je waarom ik voor die naam koos. Dat verhaal geeft nog steeds een goed beeld van wat ik doe 🙂

Praat eens met Lindsie. Hoe kom ik erop?!

Nou, zoals dat gaat met uitspraken en bijnamen, heb ik het niet echt zelf bedacht. Half slapend in de taxi (op weg naar huis na een business trip) bedacht ik dat dat vaak door anderen gezegd werd. Als iemand me belde was dat vaak de eerste reden die ze gaven; “Die en die zei dat ik eens met jou moest praten.” De doorverwijzer was dan meestal een (ex) teamlid of een directe collega. Mensen waar ik regelmatig mee in gesprek was. Dat was zelfs zo met teamleden die inmiddels allang een andere functie hadden of buiten het bedrijf aan de slag waren gegaan.

En eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk! De variatie in mensen, de verschillende rollen en dus perspectieven, de veelheid aan onderwerpen. Nieuwsgierig en leergierig als ik ben, is dat natuurlijk geweldig. Het werkt eigenlijk altijd, behalve als mijn gesprekspartner een heel negatief mensbeeld heeft of niet bereidt is naar zichzelf te kijken. Door een OEN-ige (Open Eerlijk Nieuwsgierig) houding ontstaat er een waardevol gesprek, waarin ik passend bij de persoon en het onderwerp mijn kennis en ervaring mag delen. Het is sparren, mentoren en het bieden van houvast. Er is altijd wel iets uit mijn rugzak dat van toepassing is. Een filmpje, een goede tekst of een ervaring uit mijn eigen loopbaan.

Ik heb de gesprekken ook altijd zelf opgezocht. Met name richting het management. Omdat ik wilde snappen wat ik zag en ervoer. En om (volgens mij) interessante informatie en ontwikkelingen te delen. Niet omdat ik de waarheid in pacht heb, maar omdat ik geloof dat we die waarheid vinden als we het erover hebben.

Het is voor mij dus volstrekt logisch dat ik mijn bedrijf Praat eens met Lindsie noem. Ik doe wat ik het liefste doe, tenslotte.

En de toevoeging Over Leidinggeven is ook logisch. Uit ervaring weet ik wat het betekent om leidinggevende (van een team) en manager (in een staffunctie, zonder eigen team) te zijn. Ik weet hoe het voelt, wat de dynamiek kan zijn en welke uitdagingen je tegen komt. Ik weet daardoor ook dat het een vakgebied is waarin nog een wereld te winnen is! Ik geloof dat als we beter gaan leidinggeven en managen, dat betere resultaten en blijere mensen zal opleveren. Het gaat over impact. Want of je het weet of niet, leuk vindt of niet, je hebt impact. Ik vind het belangrijk dat die impact goed is voor jou, de mensen om je heen en de organisatie als geheel.

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.