Blog

Het diepe

SpringInHetDiepeNog steeds kan ik me er niets bij voorstellen. Na 16 jaar niet meer “naar mijn werk”. Tegelijkertijd kijk ik er enorm naar uit.

De beslissing om ontslag te nemen roept veel verschillende emoties op. Niet in de laatste plaats bij mezelf.

Ik wil heel graag weg èn vind het moeilijk om onder handen werk achter te laten. Het bedrijf en ik zijn wat betreft organisatie- en leiderschapsstijl uit elkaar gegroeid en toch hoop ik op een scheiding in goede harmonie. Het laatste jaar was het eenzaamste van de 16 en toch hoop ik, ergens diep van binnen, op oprechte feedback voor mijn bijdrage.

Het zegt vooral veel over mij. De waardering is er in grote getale van al die mensen waar ik de loop van de tijd mee heb mogen samenwerken. En toch knaagt het dat shareholders belangrijker zijn dan stakeholders. Dat marktaandeel meer aandacht krijgt dan medewerkers en klanten. In mijn opinie dan.

Uiteindelijk komt het neer op het gevoel gefaald te hebben in het werkelijk contact maken met de mensen die het bedrijf aansturen. Ik heb het geprobeerd en op een zeker moment ook weer opgegeven.

Dus de paradox die ik nu leef gaat over het verlangen dat uit te dragen waar ik in geloof en het onbehagen van het mislukken van precies dàt binnen het bedrijf. Het klopt dus wel, deze beslissing.

Deel dit artikel

Share on email
Share on linkedin
Share on facebook

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je met jezelf in gesprek gaat.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zul

Read More »