Blog

Hallo leidinggevende, hoe gaat het met je?

Hoe blijf je leren?

Hoe vaak krijg je deze vraag? De vraag hoe het met je gaat als vakmens. Waarbij leidinggeven het vak is dat je uitoefent. Voor andere vakken is het heel vanzelfsprekend dat je blijft leren. Dat je cursussen volgt, vakliteratuur leest en beurzen bezoekt. Natuurlijk, er worden heel wat management evenementen en seminars georganiseerd. Als je wilt, kun je er iedere dag van de week wel één bezoeken. Ja, er verschijnen heel veel managementboeken. Veel meer dan je met de beperkte tijd die je hebt zou kunnen lezen. Dus hoe kies je het seminar of boek dat bij jou en de uitdagingen die jij ervaart past?

Van inspiratie naar actie

Toch zijn evenementen en boeken voornamelijk inspiratie. Om echt te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen is er meer nodig. Meer tijd en vooral meer actie. Door dingen te doen en feedback te krijgen over de gevolgen, leer je. Dat klinkt al meer als een cursus of training. Daarin leer je nieuwe dingen, daar ga je mee oefenen en tijdens een volgende sessies bespreekt je dat. Je leert over het algemeen ook samen met anderen. Door ervaringen te delen en elkaar vragen te stellen wordt het leren versterkt. De verschillende perspectieven verrijken jouw eigen beeld.

Herhaling!

Het leren van nieuwe dingen komt neer op oefenen, oefenen, oefenen. In het begin aan de hand van strikte routines en regels. Die geven je houvast en structuur. Dat kan alleen als je zelf de bewuste keuze maakt om te oefenen. Liever 15 minuten per dag, dan 1 uur per week. De kracht zit in de herhaling. Eraan denken om iedere dag iets te oefenen is waar het vaak spaak loopt. Je wilt wel, maar bent je voornemen in de dagelijkse drukte zo weer vergeten. Gun het jezelf dan om kleine herinneringen in te bouwen. Plak een sticker op je laptop of stel herinneringen in, in je agenda.

Nieuwe gewoonte

Dat kan ook met het aanleren van vaardigheden die bekent staan als soft skills. Als je bijvoorbeeld beter wilt leren luisteren, kun je een kleine tekening van een oor of een speaker in je notitieboek of op je hand maken. Steeds als je dat ziet zul je herinnert worden aan je voornemen om beter te luisteren. Dat is een moment om je af te vragen hoe het ging in het laatste gesprek en om heel bewust het volgende gesprek in te gaan. Je bewustzijn op luisteren zal vergroot worden en langzaam maar zeker wordt het een vast onderdeel van je gedrag. De reflectie op hoe een gesprek ging, is minstens zo belangrijk als het voornemen het anders te gaan doen.

Heb je mij dan nog wel nodig? Ja, soms wel. Als je voelt dat je enorm je best doet, alles toepast en toch niet verder komt. Of wanneer je jezelf steeds op de bodem van dezelfde valkuil terugvindt. Het is zeer waarschijnlijk dat je dan een blinde vlek bent tegengekomen. Iets dat je zelf niet kunt zien, houdt je tegen. Daar kan ik je bij helpen. Ik kijk vanuit een ander perspectief en kan je helpen dat ook te doen.

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.