Blog

Goed leidinggeven in 10 stappen

Managementboeken

Leuk hoor, al die managementliteratuur. Alleen, je hebt er nu een stuk of tien uit en dè oplossing zat er mooi niet bij. En je hebt toch echt alle tips en trucs opgevolgd. Inderdaad! Heel leuk, al die boeken. Ik was er ook gek op. Stiekem altijd een beetje op zoek naar die ene oplossing of dat altijd succesvolle stappenplan.

Toch was het altijd zo dat er iets wrong in de voorgestelde aanpak. Het was nooit precies wat ik zocht. Uiteindelijk bleek dat ook de rode draad te zijn. Het past nooit precies. Ik ging lezen met vragen in mijn achterhoofd. Past de tip of truc bij de situatie waar ik deel van uitmaak? Past het bij de persoon of personen die erbij betrokken zijn? En, niet onbelangrijk, past het bij mij? Zie ik mezelf dit of dat doen?

Wat ga je doen

In ieder boek staan waardevolle dingen. Zeker weten. Maar het begint pas als je het boek uit hebt, nadenkt over wat voor jou en jou realiteit de waardevolle dingen zijn en er dan mee aan de slag gaat. Hoe vaak zie en hoor ik niet; “Dat boek heb ik gelezen.” Heel goed! En toen? Wat deed je toen je het uit had? Welk plan heb je gemaakt om de dingen die je waardevol vond in praktijk te brengen? Hoe heb je jezelf geholpen om dat te doen? Want het lezen alleen is niet genoeg. Stel je las het boek op zondag uit. Ik weet uit ervaring dat je tien minuten nadat je je pc hebt opgestart op maandagmorgen je goede voornemens bent vergeten. Zo werkt het. Dat is niet goed of slecht. Dat is hoe het is.

Dus help jezelf herinneren. Kies één of hooguit twee dingen waarover je las en die je wilt toepassen. Maak een plan hoe je dat gaat doen. Zo eenvoudig mogelijk. Een herinnering in je agenda, halverwege iedere dag. Houd ik me nog aan mijn eigen belofte? Zo ja, wat gebeurde er en was dat wat je had verwacht? Zo nee, wat maakte dat het niet lukte? Dan en alleen dan gaat er werkelijk iets gebeuren.

Blijf lezen èn doen

In het bovenstaande lees je tussen de regels door vast mijn frustratie. Ik begrijp namelijk best dat onze wereld zo is ingericht dat je je al gauw een sufferd voelt als je nou nog die silver bullet naar succes niet gevonden hebt. Dat die silver bullets bestaan is wat je met ieder boek en iedere andere marketing-uiting min of meer wordt beloofd. Tegelijkertijd vind ik het ook frustrerend dat al die deels loze beloften nog steeds zoveel navolging vinden. Nuance verkoopt voor geen meter, dat weet ik ook wel, maar waarom dit dan wel?

Blijf vooral lezen. Sterker nog. Maak er een punt van om regelmatig boeken en artikelen te lezen. Om goede video’s te kijken. Dat doe ik ook. Kies dan wat bij je past en wat je op dit moment het meest nodig hebt. Geloof alsjeblieft niet dat er zoiets is als een 10-stappen-plan voor goed leidinggeven of management. Dat is gewoon niet waar. Geloof wel in jezelf en je vermogen om te blijven leren en te doen wat nodig is.

Soms krijg ik de vraag of ik het ultieme management- of leiderschapsboek kan aanraden. Ik geloof niet dat zoiets bestaat.

Laat ik het zo zeggen; ik raad je met liefde een boek (of artikel of video) aan. Één die bij jou en jouw situatie past. Dan kan het waardevol zijn. Ik kan je ook helpen met het maken van een eenvoudig plan om stap voor stap aan de slag te gaan met de dingen die je wilt oefenen.  

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.