Blog

Fluitend naar je werk

De eerste maandag

Die eerste maandag van een nieuw jaar of net na een heerlijke vakantie staat voor de deur. Een beetje tegenzin op zondagavond is dan heel begrijpelijk. Want geen tijdschema in de ochtend is toch wel heel fijn. Of juist lekker pas naar bed als je echt slaap hebt. Morgen weer terug in het ritme. Van negen tot vijf. Al is het misschien vaker van zeven tot zeven.

Een beetje tegenzin, ok

Maar wat nou als die tegenzin zo groot wordt dat ‘ie in de weg zit? Als je er echt last van hebt. Je slaapt slecht, je bent verre van gezellig en eigenlijk ook wel wat moedeloos. Wat doe je dan?

Er moet toch gewerkt worden

Dus modder je voort? Want er moet gewerkt worden voor huis, vakantie en nog zo wat zaken. Of durf je “wat als” te denken? Misschien wel heel stiekem, als niemand kijkt. Zonder nou meteen je baan op te zeggen en de wijde wereld in te trekken. Gewoon een beetje dromen. Wat als ik morgen fluitend naar mijn werk zou gaan?

Stel je voor

Waar ga ik dan heen? Wie kom ik daar tegen en met wie werk ik samen? En wat doe ik dan? Waar werken we aan? Wie wordt er blij van wat ik doe? Het antwoord op de vraag is misschien wel heel dichtbij. Probeer het maar eens.

Koop een rode auto

En als bij toverslag zie je overal precies die rode auto rijden. Je krijgt meer van dat waar je op focust. Dus beantwoord de vragen over waar je fluitend heen gaat zo gedetailleerd mogelijk. Maak een beeld, met woorden, tekeningen, plaatjes. Je zult zien dat het dichterbij komt.

Vragen nav deze blog?

Bel of mail me gerust! Ik help je graag verder. 06 51404037 of lindsie@vakkundigleidinggeven.nl

Meer blogs

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »