Blog

Fluitend naar je werk

De eerste maandag

Die eerste maandag van een nieuw jaar of net na een heerlijke vakantie staat voor de deur. Een beetje tegenzin op zondagavond is dan heel begrijpelijk. Want geen tijdschema in de ochtend is toch wel heel fijn. Of juist lekker pas naar bed als je echt slaap hebt. Morgen weer terug in het ritme. Van negen tot vijf. Al is het misschien vaker van zeven tot zeven.

Een beetje tegenzin, ok

Maar wat nou als die tegenzin zo groot wordt dat ‘ie in de weg zit? Als je er echt last van hebt. Je slaapt slecht, je bent verre van gezellig en eigenlijk ook wel wat moedeloos. Wat doe je dan?

Er moet toch gewerkt worden

Dus modder je voort? Want er moet gewerkt worden voor huis, vakantie en nog zo wat zaken. Of durf je “wat als” te denken? Misschien wel heel stiekem, als niemand kijkt. Zonder nou meteen je baan op te zeggen en de wijde wereld in te trekken. Gewoon een beetje dromen. Wat als ik morgen fluitend naar mijn werk zou gaan?

Stel je voor

Waar ga ik dan heen? Wie kom ik daar tegen en met wie werk ik samen? En wat doe ik dan? Waar werken we aan? Wie wordt er blij van wat ik doe? Het antwoord op de vraag is misschien wel heel dichtbij. Probeer het maar eens.

Koop een rode auto

En als bij toverslag zie je overal precies die rode auto rijden. Je krijgt meer van dat waar je op focust. Dus beantwoord de vragen over waar je fluitend heen gaat zo gedetailleerd mogelijk. Maak een beeld, met woorden, tekeningen, plaatjes. Je zult zien dat het dichterbij komt.

Deel dit artikel

Share on email
Share on linkedin
Share on facebook

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je met jezelf in gesprek gaat.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zul

Read More »