Blog

Begin

BeginSinds twee jaar is er een woord dat mij begeleid gedurende het jaar. In plaats van goede voornemens.

Een woord dat richting geeft aan mijn denken en doen. Dat blijkt goed te werken. Soms verdwijnt het woord een tijdje uit mijn gedachten, maar als het erop aankomt is het er altijd weer.

Het afgelopen jaar was het woord Moed. Ik bedacht dat net na kerst 2013. Op dat moment kon ik niet weten waar ik dat allemaal voor nodig zou hebben. Ik wist alleen dàt ik het nodig zou hebben.

Op hetzelfde moment nam ik een ander besluit; minder werken om een eigen bedrijf te beginnen. Dat aanvragen was voor mij een grote stap. Altijd voltijds gewerkt en eigenlijk nooit gedacht dat ik als ZP-er zou willen werken.

Dan hoor je vaak aan het eind van zo’n verhaal “and the rest is history”, maar niets is minder waar. Het begint pas. Officieel ben ik al eigenaar van een bedrijf sinds april, live met een echte website sinds juli, en toch voelt het alsof ik nog ga beginnen.

Ik nam en kreeg de tijd om te spelen, te ontdekken, te leren. Dat deed ik erbij. Aangezien ook vrouwen maar één ding met volle aandacht kunnen doen, was het tijd om mijn baan op te zeggen. Het besluit nemen was zo gedaan. Wat het betekent echt beleven, daar ben ik nog wel even mee bezig. Na 18 jaar werken, waarvan 16 jaar bij één organisatie, heb ik ontwenningstijd nodig. Het gevoel dat je iets moet, van of voor iemand, langzaam maar zeker loslaten. Er zijn dagen dat het lukt.

Dus in januari begin ik. Weer. Aan een nieuw jaar en met een nieuwe vorm van vrijheid. Het woord voor 2015 is Begin. Wat er ook gebeurd, ik zal aan veel dingen beginnen. Veel dingen voor de eerste keer doen en beleven. En hoewel ik geen idee heb hoe 2015 eruit gaat zien, heb ik er ongelooflijk veel zin in!

Vragen nav deze blog?

Bel of mail me gerust! Ik help je graag verder. 06 51404037 of lindsie@vakkundigleidinggeven.nl

Meer blogs

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »