Blog

Begin

BeginSinds twee jaar is er een woord dat mij begeleid gedurende het jaar. In plaats van goede voornemens.

Een woord dat richting geeft aan mijn denken en doen. Dat blijkt goed te werken. Soms verdwijnt het woord een tijdje uit mijn gedachten, maar als het erop aankomt is het er altijd weer.

Het afgelopen jaar was het woord Moed. Ik bedacht dat net na kerst 2013. Op dat moment kon ik niet weten waar ik dat allemaal voor nodig zou hebben. Ik wist alleen dàt ik het nodig zou hebben.

Op hetzelfde moment nam ik een ander besluit; minder werken om een eigen bedrijf te beginnen. Dat aanvragen was voor mij een grote stap. Altijd voltijds gewerkt en eigenlijk nooit gedacht dat ik als ZP-er zou willen werken.

Dan hoor je vaak aan het eind van zo’n verhaal “and the rest is history”, maar niets is minder waar. Het begint pas. Officieel ben ik al eigenaar van een bedrijf sinds april, live met een echte website sinds juli, en toch voelt het alsof ik nog ga beginnen.

Ik nam en kreeg de tijd om te spelen, te ontdekken, te leren. Dat deed ik erbij. Aangezien ook vrouwen maar één ding met volle aandacht kunnen doen, was het tijd om mijn baan op te zeggen. Het besluit nemen was zo gedaan. Wat het betekent echt beleven, daar ben ik nog wel even mee bezig. Na 18 jaar werken, waarvan 16 jaar bij één organisatie, heb ik ontwenningstijd nodig. Het gevoel dat je iets moet, van of voor iemand, langzaam maar zeker loslaten. Er zijn dagen dat het lukt.

Dus in januari begin ik. Weer. Aan een nieuw jaar en met een nieuwe vorm van vrijheid. Het woord voor 2015 is Begin. Wat er ook gebeurd, ik zal aan veel dingen beginnen. Veel dingen voor de eerste keer doen en beleven. En hoewel ik geen idee heb hoe 2015 eruit gaat zien, heb ik er ongelooflijk veel zin in!

Hulplijn voor leidinggevenden

Wil je even overleggen? Of een ander perspectief horen?

Bel mij dan gerust. Als ik niet meteen kan opnemen, bel ik je dezelfde dag nog terug. Laat dus vooral je naam en telefoonnummer achter op mijn voicemail.

Is het de eerste keer dat je belt? Dan is het gesprek gratis. Heb je al vaker gebeld, dan overleggen we even over de kosten.

Als je zomaar bellen niet ziet zitten, dan mag je me natuurlijk ook een e-mail sturen. Ik beantwoord je bericht zo snel als ik kan en zeker binnen 48 uur.

06 51 40 40 37
lindsie (at) vakkundigleidinggeven (punt) nl

Meer blogs

Goed zijn in je vak is niet genoeg

Goed zijn in je vak is niet genoeg. Niet als je ook teamleider of projectleider of manager bent. Je bent het misschien geworden door je kennis van het vak, je lange staat van dienst of je ongeëvenaarde praktische vaardigheden. Maar dat is niet genoeg. In deze rol is het nodig om met net zoveel aandacht en doorzettingsvermogen vakmens te worden in dat andere vak; leidinggeven.

Read More »

Reflecteren kun je leren

Herken je misschien van jezelf dat je steeds in dezelfde situatie vastloopt? Of dat een bepaalde emotie je steeds tegenhoudt om iets te doen of te laten? Dan is het waarschijnlijk tijd dat je in gesprek gaat met jezelf.

Read More »

Verander de focus

Leidinggeven gaat altijd over jezelf, anderen en de organisatie. In een ideale wereld is er een balans tussen die drie perspectieven. In de realiteit zal

Read More »

Vakblad Leidinggeven

Ken je het Vakblad Leidinggeven al? 
 
De eerste uitgave gaat helemaal over TIJD en hoe je #TIJDgenoeg kunt ervaren. 
 
Je kunt je gratis inschrijven voor de e-mailserie. Je krijgt het Vakblad dan in vijf delen in je inbox. Deel één krijg je meteen na het bevestigen van je e-mailadres.

Je kunt ook een printversie kopen, die je meteen helemaal kunt lezen. In deze versie zijn meer dan 15 links toegevoegd naar bronnen voor verdere verdieping en praktische tools om er werkelijk mee aan de slag te gaan.